Modriča: Seksualno uznemiravao maloljetnu pacijenticu, a to nije prvi put

Radiosarajevo.ba
Modriča: Seksualno uznemiravao maloljetnu pacijenticu, a to nije prvi put
/ Fotografija: RTRS
Slučaj seksualnog uznemiravanja maloljetnice potresa Modriču!

U rendgen kabinetu modričkog Doma zdravlja, zdravstveni radnik seksualno je uznemiravao 16-godišnju djevojčicu prilikom pregleda, prijavio je policiji njen otac, javlja RTRS.

Slučaj je prijavio  otac  šesnaestogodišnje djevojčice Ljubiša Bosić. 

Direktor ove ustanove odmah je suspendovao rendgen tehničara Dragomira Eleza, i potvrdio da ovo nije prvi takav slučaj. Elez se nije javljao na telefon.

Kako se nezvanično saznaje od radnika Doma zdravlja, Elez je zbog sličnih ispada već bio disciplinski kažnjavan. Bio je udaljen s posla, ali ga je sud vratio

Otac šesnaestogodišnje djevojčice priča šta se desilo njegovoj kćerki prilikom rendgenskog snimanja.

“Uhvatio mi je dijete nakon snimka i počeo da je ljubi po vratu, Dijete se otelo od njega, otišlo u svlačionu a on je izjavio da da razumije njen stav pošto nije udata. Kako dijete od 16 godina može bit udato, je li normalno da u javnoj ustanovi radi takva osoba”, ogorčeno govori Ljubiša Bosić iz Dugog Polja kod Modriče.

U Domu zdravlja priznaju da ovo nije jedini Elezov slučaj seksualnog uznemiravanja. Odmah je udaljen sa posla i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak.

“Nije prvi put, naime i ranije se događalo. Ovakve pojave teško je predvidjeti, preventivno se ne može djelovati ali adekvatna i stroga izrečena mjera može preventivno djelovati da se ovakve pojave suzbiju u zdravstvenom sistemu”, kaže Goran Mlinarević, direktor Doma zdravlja Modriča za RTRS.

U policiji kažu da su preduzete sve zakonske radnje i da je tužilac za maloljetnike naredio da se protiv prijavljenog lica pokrene prekršajni postupak jer, po njegovom mišljenju, događaj nema obilježja krivičnog djela.

“Ogorčen sam kao i svaki roditelj, tako se osjećam, pravdu ne mogu uzeti u svoje ruke, moram odgovarati”, dodaje otac maloljetnice.

Modričani su uznemireni ai traže da se Darko Elez najoštrije kazni.

“Mislim da je psihopata, strašno, ja sam bila više puta u Domu zdravlja i bukvalno sam bježala od njega jer je takav čovjek, ja ga dobro znam… Takvi ljudi nisu za druženje, šetnje među ostalim svijetom. Ja bi ga zatvorio u ludnicu, ništa drugo… Pa ja mislim da treba hitno u zatvor, ništa drugo”, samo su neki od stavova stanovnika Modriče.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije