Mladić u Zenici ubijen zbog grafita s 'četiri S'?

Radiosarajevo.ba
Mladić u Zenici ubijen zbog grafita s 'četiri S'?

Elvin O. (22), koji je ubijen jučer u Zenici, životom je platio grafit koji je prije toga na zidu ispred zgrade u kojoj živi nacrtao njegov brat. 

Naime, kako  piše Dnevni avaz drama se odigrala u stanu porodice ubijenog, u naselju Babina rijeka, gdje je Jasmin Briga (37) i upucao 22-godišnjeg mladića. On je odmah prebačen u Kantonalnu bolnicu Zenica, ali nažalost nije izdržao borbu za život te je podlegao tokom operacije.

Navodno, Briga je dan ranije tražio Elvinovog brata Emira (19) zahtijevajući od njega da izbriše grafit "četiri S" uz kojeg je pisao i njegov nadimak. Mladići su, kako piše Avaz, grafit doživljavali kao šalu. 

Međutim, kako je ispričao svjedok događaja, jučer je Briga došao na vrata, ušao u stan i počeo tući Emira. Elvin je ubrzo došao u stan i izbila je tuča, a u jednom trenutku je Briga pucao iz pištolja, nanijevši Elvinu ustrijelnu ranu u predjelu stomaka.

Navodno, Briga je u tuči udaren sjekirom. Ubica je jučer uhapšen i priveden u Policijsku stanicu Crkvice. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije