Mirza Hadžiabdić iz MUP-a KS o hapšenju Marokanca osumnjičenog za ubistvo

2
N. I.
Mirza Hadžiabdić iz MUP-a KS o hapšenju Marokanca osumnjičenog za ubistvo
Foto: A. K. / Mirza Hadžiabdić/Arhiva

U Sarajevu, u napuštenom objektu na Ilidži, danas je uhapšen Marokanac, osumnjičen za ubistvo na ilidžanskom naselju Otes.

Podsjetimo, 17. novembra 2020, u ulici Barska ubijen je Jasmin Berović (36) iz Hadžića, a teško povrijeđena još dva muškarca - jednom se još uvijek bore za život. 

Za ovaj zločin osumnjičen je migrant iz Maroka Hicham Aglaras (34).

Uz njega, sarajevska policija danas nastavlja potragu za još dva osumnjičena migranta.

"Lice koje je danas uhapšeno i za koje postoji osnovana sumnja da je počinio ubistvo u ilidžanskom naselju Otes, kod sebe nije imao ličnih dokumenata. Policija i dalje nastavlja sa aktivnostima kako bi se utvrdio pravi identitet osumnjičenog", rekao je danas Mirza Hadžiabdić, iz Službe za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

U ovom trenutku, dodao je on, obraćajući se medijima u Sarajevu, policija ne može dati više informacija.

"Više informacija ćemo imati nakon potpune kriminalističke obrade te će se postupati u skladu sa zakonom", naglasio je Hadžiabdić.

Veliki broj migranata trenutno boravi u državi bez ličnih dokumenata i to predstavlja veliki problem za sigurnosne strukture, ne samo za kantonalni nivo već i za više instance, federalni i državni, istaknuto je proteklih dana u brojnim reakcijama, kako političara, tako i građana koji su i jučer i danas na protestima u Sarajevu tražili rješenje ovog problema.

"Trenutno što imamo od podataka, dobijamo od Službe za poslove sa strancima i postupamo samo u skladu sa svojim procedurama. Na svu sreću, imamo odličnu saradnju s drugim kantonima i na taj način pokuašavamo na najbolji način da riješimo ovaj problem", na kraju je zaključio Hadžiabdić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije