Otkriveni migranti u kamionu u Carinskoj ispostavi Zenica

Radiosarajevo.ba
Otkriveni migranti u kamionu u Carinskoj ispostavi Zenica
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje prilikom pregleda kamiona u Carinskoj ispostavi Zenica otkrili su imigrante.

Prilikom pripreme za istovar i pregled pošiljke mašinskih tepiha koji su bili prijavljeni za carinjenje u CI Zenica, ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje BiH, uočila su da je carinsko uže prekinuto ali da je bilo spojeno neprimjetno.

Nakon ulaska u tovarni dio, primjećen je određeni broj NN lica kako se kriju među robom prijavljenom za carinjenje. Istom prilikom zatražena je asistencija i nadležno postupanje policijskih službenika MUP ZDK-a, zajedno sa službenicima Službe za poslove sa strancima BiH, koji su izvršili identifikaciju i hapšenje tri muške osobe.

Prema izjavi vozača povreda carinskog obilježija i ilegalan ulazak u tovarni prostor, desio se na području republike Srbije gdje je isti odmarao. Kao dokaz tvrdnji vozača priloženi su i prehrambeni proizvodi porijeklom iz R. Srbije, koji su takođe zatečeni kod lica lišenih slobode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije