Sarajevo / Merzija Delalić osuđena na 10 godina zatvora zbog ubistva supruga

19. 07. 2019. u 14:23:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je Merzija Delalić (56) osuđena na 10 godina zatvora, potvrdio je za Radiosarajevo.ba advokat Izet Baždarević.

Sarajevo: Potvrđena optužnica protiv Merzije Delalić za ubistvo supruga

Podsjećamo, prema navodima iz optužnice, Merzija Delalić se teretila da je u porodičnoj kući 17. aprila prošle godine kuhinjskim nožem usmrtila supruga.

Merzija Delalić svjedočila na sudu: U suzama sam držala nož i rekla 'ne mogu više'

Merzija Delalić, rođena 1962, optužena je da je 17. aprila 2018. godine, deset minuta nakon ponoći, u prizemlju porodične kuće, u ulici Dr. Jusufa Tanovića, nakon kraće prepirke nožem ubila supruga S.D.

"Merzija je uzela kuhinjski nož sa sudopera, ukupne dužine 23 cm i oštricom dužine 12,5 cm, u namjeri da supruga liši života, svjesna da takvim sredstvom može istog usmrtiti, a dok se nalazila licem u lice nasuprot njega, desnom rukom sa zamahom jakog inteziteta ubadanjem nožem istom zadala smrtonosnu tjelesnu povredu u predjelu gornjeg lijevog dijela grudnog koša (...) uslijed ove povrede je istog dana oko 1 sat preminuo u Odjeljenju za urgentnu medicinu JU Opća bolnica Prim. Dr. Abdulah Nakaš", navodilo se u optužnici.

NEMA KOMENTARA