Medicinski fakultet: Uhapšeno više osoba zbog namještanja ispita

Radiosarajevo.ba
Medicinski fakultet: Uhapšeno više osoba zbog namještanja ispita
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Medicinski fakultet u Sarajevu

Trenutno je pod istragom više osoba koji su na Medicinskog fakulteta u Sarajevu uzimali novac i namještali ispite na ovoj visokoškolskoj ustanovi, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz izvora bliskih istrazi.

Kontaktirali smo Tužilaštvo Kantona Sarajevo, gdje nam je glasnogovornica Azra Bavčić potvrdila da se više osoba navodi pod istragom, ali u cilju istrage nije nam mogla otkrivati više detalja.

"Osumnjičenoj osobi, inicijala I. Š., Općinski Sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor zbog krivičnih djela primanja dara i drugog oblika koristi i primanja nagrade i drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem. Pritvor mu je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza te opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Istovremeno, više osoba je osumnjičeno u istom predmetu, a istraga je u toku", kazala je za Radiosarajevo.ba Azra Bavčić.

Prema informacijama, cijena ispita se kretala između 2.000 I 3.000 maraka, a novac su dobivali I posrednici u namještanju ispita.

Istraga je u toku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije