Marokanac priznao ubistvo u Sarajevu i iznio šokantne detalje

M. R. S.
Marokanac priznao ubistvo u Sarajevu i iznio šokantne detalje
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / S mjesta događaja

Marokanac, koji je uhapšen pod sumnjom da je ubio migranta sinoć u Sarajevu, priznao je na saslušanju da ga je ubo nožem.

Kako je za Radiosarajevo.ba kazao njegov advokat Omar Mehmedbašić, Marokanac inicijala K. A. (20) ispričao je svoju verziju događaja.

Podsjetimo, službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su dva migranta iz Maroka koji se dovode u vezi sa ubistvom trećeg migranta, koje se desilo na Ilidži.

Jedan je osumnjičen za ubistvo, a drugi za pomoć učinitelju nakon učinjenog krivičnog djela i on je danas pušten s obzirom na to da je dobio status svjedoka.

"Njih dvojica su se krenula šišati. Presreo ih je ovaj treći, stradali, Otoman Silan. Prvo su nešto pričali, a onda im je prijetio", kazao je Mehmedbašić.

Potom je stradali udario K. A. šakom, a ovaj njega nožem.

Mehmedbašić je dodao i da je osumnjičeni za ubistvo ispričao da ga je ubijeni Silan ranije četiri puta pokušao silovati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije