Maloljetnik opljačkao Sarajku u ulici Marka Marulića

Radiosarajevo.ba
Maloljetnik opljačkao Sarajku u ulici Marka Marulića
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Sinoć, 1. februara 2020. godine, oko 22 sata u sarajevskoj ulici Marka Marulića došlo je do razbojništva, kada je mladić, uz upotrebu fizičke snage, opljačkao A.K. iz Sarajeva.

Kako javlja Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, od A.K. su ukradeni mobitel i torba s novcima i dokumentima.

Obilaskom ulice Marka Marulića, u neposrednoj blizini mjesta gdje je žena pronašla odbačenu torbicu iz koje je nedostajao novac.

Samo pola sata kasnije, u 22.30, policija je u ulici Humska pronašla i uhapsila maloljetnika zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. 

"O navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, ališeni slobode je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela", navodi se u obavijesti MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije