Maloljetnik izvršio pljačku marketa pred policajcem koji nije bio na dužnosti

Srna
Maloljetnik izvršio pljačku marketa pred policajcem koji nije bio na dužnosti
Foto: Nezavisne novine / Ilustracija
Maloljetnik iz Banja Luke osumnjičen je da je uz prijetnju nožem ukrao 8.400 KM iz marketa u tom gradu, saopšteno je iz banjalučke Policijske uprave.

Razbojništvo se dogodilo u subotu, 15. decermbra, oko 22.00 sata u Ulici Slobodana Kusturića.

Nedugo nakon razbojništva, maloljetnika je uočio i uhvatio policajac koji u tom trenutku nije bio na dužnosti, zadržao ga do dolaska policijskih službenika koji su ga priveli i utvrdili da je riječ o sedamnaestogodišnjaku iz Banja Luke.

Kod maloljetnika je pronađen ukradeni novac, a obaviješten je tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku preduzmu potrebne radnje radi dokumentovanja krivičnog djela, te da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj, dodaje se u saopštenju.

U toku je rad na utvrđivanju povezanosti maloljetnika sa drugim izvršenim krivičnim djelima razbojništva na području banjalučke Policijske uprave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije