Maloljetnici na meti razbojnika u Sarajevu: 2 dječaka, u 2 napada, teško povrijeđeni

Radiosarajevo.ba
Maloljetnici na meti razbojnika u Sarajevu: 2 dječaka, u 2 napada, teško povrijeđeni
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Policijski uviđaj (Nije riječ o događaju sa slike)

U Sarajevu su jučer nasilnici pretukli tri osobe u Sarajevu, a dva maloljetnika su zadobila teške tjelesne povrede te su trenutno na liječenju u bolnici, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Prvo, oko 13.50 sati, u ul. Bulevar Meše Selimovića bb, naselje Otoka, općina Novi Grad, "dvije nepoznate muške osobe, tamnije puti, uz upotrebu fizičke snage", ukrale mobitel od B. B., rođen 1952. godine iz Sarajeva. Napadnuti muškarac zadobio je lakše tjelesne povrede i, nakon zbrinjavanja u bolnici, pušten je na kućno liječenje.

Policija i dalje traga za ovim kriminalcima. 

Potom sinoć, oko 19.20, u ulici Halida Kajtaza bb (općina Centar), "od strane više NN
lica, tamnije puti, uz upotrebu fizičke snage i nepoznatog predmeta koje je koristilo jedno od NN lica, izvršeno je razbojništvo nad maloljetnim H.A., rođen 2002. godine iz Sarajeva.

Maloljetnik je zadobio teške tjelesne povrede - povrijeđena mu je glava, te je zadržan u Općoj bolnici na daljem liječenju. Još uvijek se traga za počiniteljima.

I na kraju, u 20.45, u ulici Zmaja od Bosne bb, općina Novo Sarajevo, M. B. iz Sarajeva je fizički napao još jednog maloljetnika - S. V., rođen 2003. godine iz Sarajeva, te mu nanio teške tjelesne povrede - fraktura jagodične kosti i povreda oka.

Povrede su konstatovane u Općoj bolnici "Pr. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu, nakon čega je povrijeđeni prevezen na Maksilofacijalnu kliniku KCU u Sarajevu, gdje je zadržan na daljem liječenju.

Napadač također nije uhvaćen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije