Maloljetni sin izbo oca: Pijan zlostavljao sina i majku

Radiosarajevo.ba
Maloljetni sin izbo oca: Pijan zlostavljao sina i majku
Stravičan slučaj pogodio je sinoć Bosansku Krupu, kada se jedan maloljetni stanovnik ovoga grada samovoljno prijavio u policijsku stanicu, gdje je dao izjavu kako je u porodičnoj kući nanio povrede svom ocu.

Kako je utvrđeno istragom, otac ovog maloljetnika (rođen 1967. godine) u alkoholiziranom stanju fizički je maltretirao i zlostavljao svog maloljetnog sina i svoju majku, da bi potom došlo i do fizičkog obračuna između oca i sina, stoji u izvještaju Ministarstva za unutrašnje poslove Unsko-sanskog kantona.

U jednom trenutku maloljetni sin uzeo je kuhinjski nož, kojim je svom ocu nanio više ubodnih rana po cijelom tijelu.

Otac maloljetnika uskoro je prevezen u Kantonalnu bolnicu Bihać, gdje su mu konstatirane teške tjelesne povrede, a nad maloljetnikom je zavedena kriminalistička obrada u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju s maloljetnim licem.

Uviđaj su na mjestu događaja obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a USK-a, a prema nalogu dežurnog Kantonalnog tužioca i koji je djelo okvalificirao kao pokušaj ubistva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije