Hrvatska / Majka dječaka iz BiH osuđena na 33 godine

25. 09. 2018. u 14:47:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Vrhovni sud potvrdio je presudu sutkinje Županijskog suda u Puli Gabrijele Marčete Ferić, kojom su Chiara Pašić i 15-godišnja maloljetnica proglašene krivima da su u maj prošle godine zajedno ubile Denisa Pašića.

Iako su obje uputile žalbe, Vrhovni sud odbio ih je kao neosnovane. Pašić je potvrđena kazna od 33 godine zatvora, ali pošto se radi o dugotrajnoj kazni, presuda još nije pravomoćna. Chiara Pašić tako ima pravo na još jednu žalbu o kojoj će ponovno odlučivati Vrhovni sud, prenosi Novi list.

Navedena 15-godišnjakinja, upućena je u Odgojni zavod u kojem može ostati najduže tri godine, uz to da se svakih šest mjeseci preispituje hoće li se ta mjera obustaviti ili zamijeniti nekom drugom odgojnom mjerom.

Maloljetnici i Pašić izrečena je mjera obaveznog psihosocijalnog tretmana koji može trajati najdulje dvije godine, a maloljetnici su pojačane mjere odgoja.

Ubistvo je šokiralo cijelu Hrvatsku. Tog 23. maja 2017. godine Chiara Pašić i maloljetnica ubile su trogodišnjeg dječaka u spavaćoj sobi stana u zgradi u Akvilejskom prilazu 2.

Dječaka je prvo jastukom gušila maloljetnica, a majka Chiara mu je držala noge. Zatim su zamijenile svoje uloge, te ga je majka gušila oko pola sata sve dok nije umro.

NEMA KOMENTARA