Ljubuški: Šest osoba povrijeđeno u masovnoj tuči navijača Hajduka i Dinama

E. H.
Ljubuški: Šest osoba povrijeđeno u masovnoj tuči navijača Hajduka i Dinama
Najmanje šest osoba je povrijeđeno u velikoj tuči navijača nogometnih klubova Hajduk i Dinamo koja se u nedjelju, u večernjim satima dogodila u Ljubuškom.

Prema informacijama koje je za Radiosarajevo.ba potvrdio glasnogovornik Ministarstva za unutrašnje poslove Zapadnohercegovačkog kantona, najmanje šest navijača je zadobilo ozbiljne povrede, no tačan stepen još uvijek nije utvrđen.

"Tokom učlanjivanja u Udrugu "Naš Hajduk" u Ljubuškom, oko 18.30 sati, došlo je do sukoba pripadnika dvije navijačke skupine. Pet do šest osoba je povrijeđeno, a jedna osoba je hitno prebačena u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru", istaknuo je Bošnjak.

Prema nezvaničnim informacijama, navijač prevezen u Mostar od nadležnih ljekara proglašen je hitnim slučajem, no još uvijek nisu poznati svi detalji.

Policijski službenici MUP-a ZHK-a tokom cijele noći i u ranim jutarnjim satima rade na istraživanju cijelog slučaja, kako bi se odgovorni akteri priveli pravdi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije