Kriminal petkom u Sarajevu: Pijani vozači, pljačke...

J. Ć.
Kriminal petkom u Sarajevu: Pijani vozači, pljačke...
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Ilustracija / (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)
I ovaj petak donio je sarajevskoj policiji pune ruke posla - prekršaji, požar, krađe

No krenimo redom. Dva sata poslije ponoći, policijski službenici  Pete PU, uhapsili su M. H. rođenog 1984. godine u Kiseljaku, zbog postojanja osnova sumnje da je opljačkao osobu Z.B.

Šest sati poslije, oko 8.40 sati, ista policijska uprava dobija dojavu o požaru u ulici Vrbanjuša, Općina Stari Grad, u kući čiji je vlasnik DŽ. G. Oko 9,10 sati, od strane PVJ Kantona Sarajevo, požar je lokaliziran i tom prilikom je DŽ. G. zadobio povrede u vidu opekotina kože lijeve šake, dok je na prvom spratu kuće nastupila materijalna šteta.

Potom, u 15.45 sati, policijski policijski službenici Četvrte PU uhapsili su maloljetnu osobu E. B. rođene 2002. godne u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je posjedovao i uživao u opojnim drogama. O navedenom obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Maloljetnik je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata.

U večernjim satima, u 23.30 sati, policijski službenici Pete PU, uhapsili su N. S. rođen 1987. godine u Višegradu, zbog postojanja osnova sumnje da je opljačkao sportsku kladionicu "Sport plus" d.o.o Novi Travnik. O navedenom obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon čega je uhapšeni predat u prostorije MUP-a KS.

Istovremeno su policajci MUP-a uručili 567 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 55 vozača.  Iz saobraćaja su isključili i sedam pijanih vozača, jednog koji je imao zabranu upravljanja motornim vozilom, te pet neregistriranih vozila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije