Kod B. Šamca se prevrnula cisterna puna plina, vozač iz Srbije poginuo

Fena
Kod B. Šamca se prevrnula cisterna puna plina, vozač iz Srbije poginuo
Foto: Arhiv / Ilustracija
Državljanin Republike Srbije, inicijala A. R. (1979.), poginuo je jučer kod Bosanskog Šamca kada se prevrnulo teretno vozilo s cisternom punom gasa (oko 20 tona).

Saobraćajna nesreća se dogodila na regionalnom putu Bosanski Šamac - Brčko, u mjestu Burumac, u općini Bosanski Šamac, potvrđeno je danas iz Policijske uprave (PU) Bijeljina.

A. R. je upravljajući ovim teretnim vozilom sletio s kolovoza.

Na mjesto nesreće su osim policijskih službenika izašli i pripadnici vatrogasnih jedinica Šamac i Modriča, kao i Hitne pomoći. Nakon izvlačenja tijela vozača, mrtvozornik je konstatirao smrt usljed zadobijenih povreda. 

Iz policije navode da je, nakon saobraćajne nesreće bila na snazi potpuna obustava saobraćaja sve do rano jutros, a kako bi se sigurno uklonila cisterna s plinom.

O svemu je obavješteno nadležno tužilaštvo u Doboju, a preduzimaju se sve potrebne radnje radi utvrđivanja tačnih uzroka koji su doveli do ove teške saobraćajne nezgode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije