Kobni sudar dvojice biciklista: Starac poginuo, dječak povrijeđen

Radiosarajevo.ba
Kobni sudar dvojice biciklista: Starac poginuo, dječak povrijeđen
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, oko 11 sati, u srbijanskom naselju Senta, u sudaru dva bicikla poginuo je T.K. (70) iz Sente.

On je smrtno stradao kada se vozeći bicikl na električni pogon sudario sa drugim biciklistom koji je vozio maloljetni, dvanaestogodišnji dječak iz tog grada, potvrđeno je Novostima u Policijskoj upravi u Kikindi.

Do nesreće je došlo iako su se dvojica biciklista kretala u istom pravcu. Međutim, u jednom trenutku dječak je biciklom skrenuo lijevo. Čovjek koji je vozio električni bicikl pokušao je da ga izbjegne ali nije sasvim uspio u toj namjeri, pa je, ipak, došlo do sudara.

Obojica biciklista su pala na kolovoz, a prilikom pada dječak je zadobio lakše tjelesne povrede, dok je stariji vozač udario glavom o ivičnjak što je bilo kobno i preminuo je na licu mjesta. Ekipa Hitne službe koja je izašla na mjesto događaja samo je konstatovala smrt starijeg čovjeka koji je vozio električni bicikl.

Tijelo nastradalog muškarca bit će poslato na obdukciju u Centar za sudsku medicinu u Novi Sad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije