Ko je fatalna Bosanka koja je zavela i snimcima ucjenjivala svećenika

Radiosarajevo.ba
Ko je fatalna Bosanka koja je zavela i snimcima ucjenjivala svećenika
Nezapamćeni skandal potresa Katoličku crkvu u BiH.

Nakon što su uhapšene tri osobe pod sumnjom da su od svećenika iz Modriče, kroz duži period, ucjenom izvukli oko 250.000 KM, isplivale su informacije da je mozak cijele operacije poznata bosanska karatašica Saška Kovačević.

Kako pišu Novosti.rs, za ucjenu su osumnjičeni Aleksandar Vasiljević (27), njegova djevojka Saška Kovačević iz Doboja i Milo Joksimović iz Modriče

Sve je počelo godinama ranije, kada je svećenik, tada 17-godišnjoj Saški posudio 7.000 eura.

Nakon toga ona je svećenika namamila na seksualni odnos, a potom sve i snimala te poslije s još dvoje uhapšenih - ucjenjivala!

Kada više nije mogao plaćati njihovu šutnju - svećenik je sve prijavio policiji pa su pali u zamku s obilježenim novcem.

"Radi se o najmanje tri snimke s dvije različite žene, koje su navodno snimili osumnjičeni", ispričao je izvor blizak istrazi.

Svećenik je mjesecima davao osumnjičenima novac, a nekada bi i kupovao skupocjene stvari. Za isplatu je koristio i župni novac, a najvjerovatnije i donacije vjernika, jer je tražene iznose isplaćivao u sitnim apoenima od po 10 i 20 KM.

U jednom trenutku kada više nije mogao podmiriti zahtjeve osumnjičenih, odlučio je sve prijaviti policiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije