Ko je Banjolučanin kojeg su pretukli u Šekovićima i ko su napadači

Radiosarajevo.ba
Ko je Banjolučanin kojeg su pretukli u Šekovićima i ko su napadači
FOTO: Gerilainfo / Slobodan Vasiljević

U subotu navečer, oko ponoći u Šekovićima pretučen je Slobodan Vasiljević iz Vlasenice, koji je javnosti postao poznat nakon kritika i ukazivanja na mobing Rajka Dukića, vlasnika kompanije „Boksit“ iz Milića.

Vasiljević je zadobio teške tjelesne povrede glave i ekstremiteta opasne po život.

Povrijeđeni prebačen u Tuzlu: Četvorica Šekovićana pokušali ubiti Banjalučanina

Poslanik SDS-a u Parlamentu RS Nebojša Vukanović na svom blogu prenosi izjavu Slobodanovog brata koji navodi da su četiri osobe presrele Slobodana automobilom, pretukle ga metalnim palicama po glavi i tijelu, nanijevši mu teške povrede opasne po život, piše Gerila.info.

"Vasiljević je prebačen u Klinički centar Tuzla, gdje se ljekari bore za njegov život. Slobodan je u vještačkoj komi, ima hematom na mozgu od udaraca u glavu tupim predmetom, i po riječima njegovog brata trenutno stanje je stabilno i ljekari u tuzlanskoj bolnici su optimisti, mada ne žele da daju detaljnije prognoze oporavka", navodi Vukanović na svom blogu.

Vukanović prenosi i izjavu Ljubomira Vasiljevića, Slobodanovog brata, koji navodi da je Slobodan bio sam kada su ga napala četvorica napadača ispred crkve u Šekovićima:

"Izašli su iz vozila, i napali ga metalnim palicama, pretukli ga po glavi, tijelu, nogama i rukama, i ostavili ga da leži na ulici nepomičan. Slobodan je zadobio teške tjelesne povrede, ima frakturu lobanje i otvoren prelom potkoljenice, i smješten je u KBC Tuzla, priključen je na aparate za disanje i ljekari se bore za njegov život. Prema mojim saznanjima, među napadačima je bio i Miljan Milić, tjelohranitelj i radnik privatnog obezbjeđenja Rajka Dukića."

Policija je uhapsila četvoricu mladića osumnjičenih za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića, prenosi Srpskainfo.com. Uhapšeni su Stevan G. (26), Miljan M. (33), Stefan R. (26) i Nebojša P. (28). Iz Policijske uprave Zvornik saopšteno je da se osumnjičeni terete za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića. Preduzimajući operativne i istražne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela i pronalaska počinilaca, policijski službenici su isti dan uhapsili četiri osobe koje se dovode u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela. U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenima, a naredne aktivnosti preduzimaju se pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Inače, kako navodi Vukanović na svom blogu, već duže vremena u Milićima i Vlasenici vladaju velike tenzije i napetost, te sukobi između tzv. „Rajkove milicije“, radnika obezbjeđenja kompanije „Boksit“ i građana koji kritikuju Dukića.

Na prozivke da iza napada na Vasiljevića stoji Rajko Dukić, vlasnik Kompanije „Milići“ se javio Nebojši Vukanoviću i rekao da on nema veze sa sinoćnjim napadom i pokušajem ubistva, i da će napadače, koji su zaposleni u njegovoj firmi, ostaviti bez posla u kompaniji, navodi Vukanović na svom blogu, dodajući da Dukić tvrdi da se nalazi na službenom putu u inostranstvu, i da ga je poslije napada kontaktirala policija kako bi dao izjavu.

Prema njegovim riječima među napadačima je bio i radnik koji je zaposlen kao vozač u „Boksitu“. Nezvanično, među napadačima je i jedan bogoslov, navodi Vukanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije