Katastrofa: Ringišpil koji je sinoć pukao nije imao upotrebnu dozvolu

Radiosarajevo.ba
Katastrofa: Ringišpil koji je sinoć pukao nije imao upotrebnu dozvolu
Foto: Pixabay / Ilustracija

Povodom nesreće koja se dogodila sinoć u naselju u blizini Lopara, gdje je došlo do pucanja ringišpila, republički inspektorat rada u saradnji sa pripadnicima MUP izašao je danas na lice mjesta radi provjere ispunjenosti uslova za upotrebu samog objekta na kojem se dogodila nesreća.

Nesreća u BiH: Ringišpil pun ljudi pukao na pola, ima povrijeđenih

"Uvidom u predočenu dokumentaciju utvrđeno je da je riječ o subjektu koji je registrovan u Distriktu Brčko i koji posjeduje upotrebnu dozvolu za sporni ringišpil, izdatu od strane ovlaštene licencirane kuće, ali za lokaciju na području Opštine Ugljevik", saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

Dodaju da, s obzirom da je riječ o pokretnom objektu, koji se po potrebi demontira kako bi se premjestio na drugu lokaciju, subjekti koji obavljaju ovu vrstu djelatnosti trebaju prilikom svakog novog montiranja pribaviti upotrebnu dozvolu za novu lokaciju, koja je odobrena od strane nadležnog organa jedinice lokalne samouprave za postavljanje objekta.

"S obzirom da u konkretnom slučaju subjekat nije posjedovao upotrebnu dozvolu za lokaciju na kojoj se dogodila nesreća, inspektor će preduzeti prekršajne mjere propisane zakonom, dok će nadležni istražni organi utvrđivati postoje li elementi krivičnog djela", navodi se u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije