Kantonalno tužilaštvo ZDK oglasilo se o slučaju trovanja djece u Ajdinovićima

Radiosarajevo.ba
Kantonalno tužilaštvo ZDK oglasilo se o slučaju trovanja djece u Ajdinovićima
Foto: Arhiv / SRC Ajdinovići

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) oglasilo se danas saopćenjem za javnost u vezi s poduzetim aktivnostima i izvršenim inspekcijskim nadzorom u Sportsko-rekreativnom centru (SRC) Ajdinovići, općina Olovo, po prijavi o simptomima trovanja hranom kod djece, koja su boravila u tom objektu.

Vlasnik Ajdinovića se obratio javnosti: Oprostite mi...

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Vezano za događaj koji se dogodio dana 22.08.2019. godine u SRC Ajdinovići, općina Olovo obavještavamo Vas da je Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 05.09.2019. godine,zaprimilo nalaz i mišljenje vještaka – Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica od 04.09.2019. godine, te je jedan primjerak navedenog nalaza dostavilo Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove ZDK u cilju poduzimanja mjera i radnji u upravnom postupku iz nadležnosti navedene Uprave.

Epilog drame u Ajdinovićima: Inspekcija danas stavlja pečat, vlasnik zatvara firmu

O rezultatima samog nalaza, a u cilju zaštite interesa formiranog predmeta Kantonalnog tužilaštva, Tužilaštvo u ovom momentu nije u mogućnosti obavijestiti javnost.

U požaru izgorio objekat Sportsko-rekreativnog centra Ajdinovići

Međutim, radi pravilnog, tačnog i zakonitog informisanja javnosti o navedenom događaju, Kantonalno tužilaštvo ovim putem obavještava javnost da će u skladu sa svojim zakonskim ovlaštenjima, u narednom periodu nastaviti poduzimati mjere i radnje po predmetnom događaju te je u skladu s tim već izdat nalog policijskim službenicima MUP-a ZDK za provođenje tačno određenih mjera i radnji, a po okončanju navedenog će se donijeti odluka o izdavanju naredbi za druga neophodna vještačenja a sve u cilju razjašnjenja stanja stvari, utvrđivanja činjeničnog stanja i donošenja pravilne i zakonite tužilačke odluke u ovom konkretnom predmetu", navodi se u saopćenju Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije