Kamion sletio s mosta u Čekrčićima, srećom tragedija izbjegnuta

Radiosarajevo.ba
Kamion sletio s mosta u Čekrčićima, srećom tragedija izbjegnuta
Foto: Visoko.co.ba / Kamion sletio s mosta
Zbog velikih snježnih padavina koje su prethodna dva dana zahvatile veći dio BiH brojni građani našli su se u problemima.

Kada je riječ o Visokom zbog neočišćenih cestovnih pravaca od jutros su zabilježeni brojni manji incidenti, javlja Visoko.co.ba.

Prvi od njih dogodio se na autoputu, kada je došlo do sudara grtalice i kamiona, a bilo je još nekoliko manjih sudara u kojima nije bilo povrijeđenih. Posljednji incident dogodio se na mostu u Čekrčićima gdje je tragedija izbjegnuta tek pukom srećom.

"Zbog leda na mostu i neočišćene ceste jedan od kamiona koji su pokušali stići u Poslovnu zonu Čekrčići zamalo je sletio s mosta. Nesreća se dogodika oko 13.30, a na svu sreću nije bilo povrijeđenih u ovom incidentu", kazao nam je čitatelj Elmedin Beganović, koji nam je poslao i fotografije incidenta, javlja Visoko.co.ba.

Dodao je i kako je još veći problem to što službe spašavanja nemaju nijednu dizalicu na raspolaganju kojom bi izvukli kamion, kao i da bi to bilo krajnje riskantno izvlačenje zbog leda na mostu.

Ono što je još dodatni problem jeste to što je ovaj most, koji je u ionako lošem stanju, jedimi ulaz u ovo naselje, zbog čega su građani odsječeni i u slučaju potrebe za reagiranjem hitnih službi to neće biti moguće.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije