K. Dubica: Umjesto za udruženje građana skupljala donacije na svoj žiroračun

Radiosarajevo.ba
K. Dubica: Umjesto za udruženje građana skupljala donacije na svoj žiroračun
/ Radiosarajevo.ba
Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica podnijeli su Okružnom tužilaštvu Banja Luka izvještaj o počinjenom krivičnom djelu - obmana pri dobivanju kredita ili drugih pogodnosti protiv lica Z. M. (1975) iz Kozarske Dubice.

Osumnjičena je kao povjerenik jednog udruženja građana iz Kozarske Dubice u toku septembra 2015. godine protuzakonito došla do iznosa od 1.500 KM.

Nakon donatorske večeri pomenutog udruženja, organizirane zbog prikupljanja sredstava  za projekt, osumnjičena je donatorima – Općini Kozarska Dubica i poduzeću Došlić – umjesto broja žiroračuna udruženja dala broj svoga žiroračuna na koji su donatori uplatili novac.

To nije sve: osumnjičena je donatoru – poduzeću Agroflora iz Kozarske Dubice – umjesto broja žiroračuna udruženja građana dala broj žiroračuna drugog udruženja na koji je poduzeće Agroflora kao donator uplatilo 500 KM.

Osumnjičena Z. M. ostvarila je protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 2.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije