Još jedno razbojništvo: Uz prijetnju nožem opljačkan Konzum

Fena
Još jedno razbojništvo: Uz prijetnju nožem opljačkan Konzum
/ Foto: echo24
Policijski službenici Druge Policijske uprave (PU) jučer su u 00.05 sati uhapsili T.T. (1974) iz Sarajeva, zbog krivičnog djela prevara, o čemu je obaviješten dežurni Kantonalni tužitelj u Sarajevu.

Uhapšeni je isti dan u 10.30 sati, nakon završene kriminalističke obrade otpušten iz službenih prostorija Prve PU Policijske stanice Stari Grad.

Jučer u 03.40 sati, policijski službenici Treće PU uhapsili su M.B. (1982) iz Sarajeva, zbog krivičnog djela Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, a u 13.00 sati službenici Prve PU PS Centar uhapsili su S.H. (1983) iz Sarajeva, zbog istog krivičnog djela.  

Osim navedenog, jučer je oko 14.10 sati, nepoznata osoba uz prijetnju nožem izvršila razbojništvo nad radnicima prodavnice "Konzum“ u ulici Džemala Bijedića 10, kada je i ukrala određenu sumu novca.  

A.M. (1985) iz Ilidže lišen je slobode jučer u 23.30 zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.  

Tokom prethodnog dana, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS), preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 734 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 15 vozača.

Iz saobraćaja je isključen 21 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, dva vozača bez položenog vozačkog ispita, 17 vozača prije sticanja prava na upravljanje vozilom, sedam vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i šest neregistrovanih vozila, saopćeno je iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije