Izo Spahović i Amar Adrović saslušani jutros: Evo za šta su osumnjičeni

L. R.
Izo Spahović i Amar Adrović saslušani jutros: Evo za šta su osumnjičeni
Avaz / Izo Spahović
Izedin Izo Spahović i Amar Adrović saslušani su jutros u Tužilaštvu, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba njihov advokat Omar Mehmedbašić.

Podsjećamo vas, uhapšeni su jučer pod sumnjom da su reketirali poduzetnika iz Gradačca od kojeg su, navodno, iznudili oko milion maraka.

Kako nam je kazao Mehmedbašić, na teret im se stavlja da su počinili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, iznuda, ometanje istrage u krivičnom djelu ubistvo, te ugrožavanje sigurnosti.

Kako nam je kazao, ometanje istrage za ubistvo odnosi se na hapšenje Izedinovog sina Tomislava Spahovića koji je, podsjećamo vas i na to, trenutno u pritvoru jer je osumnjičen da je krajem aprila u Sarajevu ubio Amila Geca.

Prema Mehmedbašićevim riječima, Spahović se jutros branio šutnjom, a otkrio je da je Adrović imao ugovor koji navodno dokazuje da mu je poduzetnik iz Gradačca dužan oko 460.000 KM.

Mehmedbašić je demantirao tvrdnje pojedinih medija da je, tokom pretresa, pronađen ecstasy ili novac.

Sada se očekuje odluka Tužilaštva, da li će za uhapšene zatražiti pritvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije