Istražitelji i danas na mjestu gdje je pronađeno Lanino tijelo: Šta se zna do sada

O. K.
Istražitelji i danas na mjestu gdje je pronađeno Lanino tijelo: Šta se zna do sada
Foto: Facebook / GSS na terenu

Četvrti dan nakon pronalaska tijela Mostarke Lane Bijedić, u mjestu Studenci i danas se vrši potraga za tragovima koju predvodi Kantonalno tužilaštvo ZHK.

Jučer je u bolnici Bijeli Brijeg u Mostaru izvršena obdukcija nad tijelom ubijene Lane, koja je pokazala da je ona ubijena.

Na tijelu su, kako nam je potvrđeno, bili vidljivi tragovi borbe, a izuzeti su i još neki dokazi koji će biti poslani na daljnje vještačenje. Također, na terenu na kojem su pripadnici GSS-a pronašli njeno tijelo, izuzeti su fragmenti koji će dalje biti vještačeni.

Josip Aničić, potparol Tužilaštva ZHK, kazao je jučer za Radiosarajevo.ba da je na mjestu tragedije pronađen i telefon za koji je utvrđeno da pripada Lani Bijedić. Telefon će biti poslan u Sarajevo na vještačenje, a posljednji signal s njenog mobitela stigao je iz blizine Čapljine.

Niko ne zna kako je Lana, uzorna i vrijedna djevojka, došla do Ljubuškog, a istraga još ne daje odgovore ni gdje je tačno bačena u rijeku i kada je nastupila smrt.

Prema zapisniku iz MUP-a, Lanin nestanak prijavila je njena majka nakon što se ona nije vratila sa izlaska, a taj dan je trebala otuptovati za Sarajevo, gdje je upisala Arhitektonski fakultet. Navodno je majci rekla da "izlazi na kafu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije