Incident pred ročište u Doboju: Svećenik bježao od osuđene Saške Kovačević

Radiosarajevo.ba
Incident pred ročište u Doboju: Svećenik bježao od osuđene Saške Kovačević
FOTO: Facebook / Saška Kovačević

U osnovnom sudu u Doboju danas nastavljeno suđenje u slučaju iznude novca troje mladih ljudi iz Modriče od katoličkog svećenika I.K.

Mada nije bila pozvana, pred zgradu suda došla je i Saška Kovačević (22) koja je priznala krivično djelo i nagodila se s tužilaštvom na osnovu čega je osuđena na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Nešto prije 12 sati pred sud je došao i svećenik, no, kada je na drugoj strani ceste vidio Sašku okrenuo se i telefonirajući se uputio prema zgradi policije koja se nalazi u blizini. Saška je prešla ulicu i krenula za njim, no, on je ubrzao korak, očito je bilo da bježi od djevojke koja ga je pokušavala stići, prenosi 24sata.hr.

- Pozvala sam ga dva puta po imenu, ali se on nije osvrtao. Htjela sam porazgovarati s njim - rekla je Saška.

Svećenik je ušao u zgradu policije odakle su ga tajnim hodnicima proveli u sud gdje se pojavio pred sutkinjom Vesnom Mikerević. Na isti način je napustio zgradu suda ponovo izbjegavši susret da Saškom.

Saška Kovačević u Doboj nije došla kao crnka, već kao crvenokosa.

- Malo sam promijenila svoj imidž, no to mi nije pomoglo da me svećenik ne prepozna, jer je on i dalje ludo zaljubljen u mene i sve ovo što je uradio to je zbog ljubomore kada je saznao za moju vezu s Vasiljevićem s kojom više nemam ništa - rekla je Saška Kovačević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije