Sarajevo / Incident na suđenju: Diler zaprijetio inspektoru FUP-a da će mu se osvetiti

13. 02. 2018. u 16:48:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Jedan od optuženih za trgovinu drogom u slučaju "Vog" Samir Balićevac izbačen je danas iz sudnice Kantonalnog suda u Sarajevu, nakon što je prijetio policijskom službeniku FUP-a Alanu Trtiću, koji je svjedočio protiv organizirane kriminalne grupe.

Balićevac je, izrevoltiran iskazom inspektora FUP-a počeo divljati u sudnici, nakon čega mu je zaprijetio riječima da će "mu se osvetiti pa makar i za 50 godina".

Zbog cijelog incidenta ročište je prekinuto, a Balićevac koji je prijetio inspektoru izveden je iz sudnice.

Inače, u toku je dokazivanje Tužilaštva Kantona Sarajevo na suđenju za osam osoba koje su uhapšene u akciji "Vog" krajem decembra 2016. godine, zbog sumnje da su učestvovali kao kriminalna organizirana grupa u trgovini i stavljanjem u promet opojnih droga amfetamin, ecstasy i marihuana. Svi optuženi nalaze se u pritvoru još od hapšenja tokom akcije

Kako se navodi u optužnici, ova grupa je nabavljala veće količine ovih opojnih droga, koju su zatim prepakivali u manja pakovanja i prodavali na području Kantona Sarajevo.

Akciji hapšenja prethodilo je duže praćenje članova ove grupe, čiji su telefonski razgovori presretani, te je u više navrata od konzumenata policija zaplijenila drogu koju su nabavljali od članova ove grupe.

NEMA KOMENTARA