Imamu u Kiseljaku zapaljen automobil u garaži

S. H.
Imamu u Kiseljaku zapaljen automobil u garaži
U Kiseljaku je oko ponoći došlo do požara, kada je nepoznat počinilac imamu iz ovoga džemata Mustafi ef. Pašiću zapalio privatni automobil.

Automobil je zapaljen u garaži ispod stana gdje su spavala djeca. Međutim, brzom reakcijom imama spriječena je veća katastrofa. 

"Oko 00:20 sati u PU Kiseljak je prijavljeno da je došlo do zapaljenja vozila Škoda Octavia u vlasništvu M. P. (1979)", potvrdio je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik Ministarstva za unutrašnje poslove Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić.

Kako je naveo Hodžić, odmah nakon prijave na mjesto događaja izašli su policija i vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kiseljak koji su lokalizirali požar oko 1:00 sat.

Na automobilu i garaži je pričinjena veća materijalna šteta.

Medžlis islamske zajednice Kiseljak izražava zabrinutost zbog ovog nedjela koje se dogodilo u novogodišnjoj noći, kada muslimani dočekuju Novu hidžretsku godinu i te prve trenutke provode u ibadetu.

Medžlis IZ u Kiseljaku traži od nadležnih organa da u što kraćem roku istraže ovaj slučaj i što prije pronađu počinioca.

Uviđaj je u toku, a o cijelom događaju je upoznat i kantonalni tužilac. Poduzet će se i sve druge mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti pod kojima je došlo do zapaljenja, potvrdio nam je Hodžić.

Podsjećamo, ovo je drugi napad na muslimane u protekla dva mjeseca u Kiseljaku. Početkom augusta napadnute su starija ženska osoba i njena maloljetna kćerka zbog toga što su nosile hidžab.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije