Tragedija u Ilijašu: Poginuo radnik Elektroprivrede BiH na dalekovodu

K. S.
Tragedija u Ilijašu: Poginuo radnik Elektroprivrede BiH na dalekovodu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jedna osoba poginula je, a druga je teško povrijeđena u srijedu oko 13.00 sati u mjestu Vruci kod Ilijaša tokom izvođenja radova na dalekovodu, saopćeno je iz Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo.

“Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su zatekli povrijeđene radnike „Elektrodistribucije“ Sarajevo S.Š. i A.A., kao i radnike firme "Brković SM“ koja je vršila prokres 10-kilovoltnog dalekovoda na relaciji Nišići – Vrutci – Vukasovići. Tom prilikom radnici "Elektrodistribucije“ izjavili da su vršili španovanje žica na dalekovodu, te da je oko 12.50 sati radnik firme "Brković SM“ A.D. oborio jedno stablo smrče, koje je palo na našpanovane žice dalekovoda, te da je tom prilikom došlo do pucanja betonske nogare koja nosi drveni stub, nakon čega pomenuti stub pada zajedno sa radnicima "Elektrodistribucije“ A.A. i S.Š. ”, rečeno nam je u MUP-u KS-a.

Policija, ljekari Hitne pomoći i Doma zdravlja Ilijaš brzo su stigli na lice mjesta, ali je radnik već podlegao teškim povredama.

Drugi radnik prevezen je na KCUS, gdje je zadržan na Ortopediji.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije