Na Ilidži uhapšen član grupe Zijada Turkovića

Radiosarajevo.ba
Na Ilidži uhapšen član grupe Zijada Turkovića
SIPA / Ilustracija
Osoba inicijala F. A., državljanin Republike Srbije, lociran je i uhapšen na području općine Ilidža u Sarajevu, zbog sumnje da predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost Bosne i Hercegovine.

Akciju su u petak ujutro izveli inspektori Službe za poslove sa strancima, uz asistenciju pripadnika Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

"Osoba F. A. se dovodi u vezu s organiziranim kriminalom i njemu je, kao stranom državljaninu, zabranjen ulazak i boravak na teritoriji BiH u periodu od tri godine, te je stavljen pod nadzor u imigracioni centar. Navedena osoba je ranije osuđena za krivično djelo organiziranog kriminala kao član kriminalne grupe Zijada Turkovića", dodali su iz Službe za poslove sa strancima.

Služba za poslove sa strancima preduzima potrebne mjere i radnje sa ciljem udaljenja lica F. A. sa teritorije BiH, saopćeno je iz ove institucije te najavljeno da će služba i u narednom periodu nastaviti provoditi pojačane mjere kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH, te svojim operativnim djelovanjem davati puni doprinos sigurnosti BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije