Ilidža: Policija pronašla ukradenog Forda, drogu, novac i oružje

Radiosarajevo.ba
Ilidža: Policija pronašla ukradenog Forda, drogu, novac i oružje
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Policijski službenici V Policijske uprave su jučer u podzemnoj garaži, ulica Vitomira Lukića, općina Ilidža, pronašli motorno vozilo marke “Ford fusion”, sa istaknutim nepripadajućim registarskim tablicama, navodi se u saopćenju MUP-a KS.

"Izvršenim provjerama, utvređeno je da je pomenuto vozilo otuđeno sa područja Novo Sarajevo i za istim je raspisana potraga. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su došli do saznanja o licima koja se mogu dovesti u vezu izvršenjem istog. Izvšenim pretresom stana koji koristi N.R, a koji je iznajmila A.K. u ulici Vitomira Lukića, općina Ilidža, pronađena je i oduzeta određena količina materije koja asocira na opojnu drogu, određena suma novca, dva pištolja, dva okvira, 34 metka različitog kalibra, dvije kape tzv. “fantomke”, i dvije registarske tablice nacionalnih oznaka R Hrvatske", piše u saopćenju.

O navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se sva lica zatečena u navedenom stanu liše slobode.

"Pomenutog dana u 18,00 sati slobode su lišeni: N.R, rođen 1990.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 287. i člana 239. KZ F BiH (Teška krađa i Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), A.K., rođena 1993.godine u Konjicu, privremeno boravi u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela iz člana 371. KZ F BiH (Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija) i člana 74. ZONDINOiM-a i E.R., rođen 1979.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 287. i člana 239. KZ F BiH (Teška krađa i Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga)", naovodi se u saopćenju.

Lica lišena slobode su predata u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije