I RS se uključio u potragu za Gačićem: Ćulum u Sarajevu, pročitajte poruku Lukača

Fena
I RS se uključio u potragu za Gačićem: Ćulum u Sarajevu, pročitajte poruku Lukača
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo pojačane su aktivnosti pripadnika policije Republike Srpske, nakon što je u Federaciji BiH intenzivirana potraga za Edinom Gačićem, osumnjičenim za ubistvo policijskog službenika Federalne uprave policije Mahira Begića, kao i Sauda Sultanića u Konjicu.

Potraga za ubicom: Pretres vozova, punktovi su na putevima - Gačiću ni traga

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač uputio je telegram saučešća ministru unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoši Čampari i ministru unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admiru Katici povodom svirepog ubistva policijskog službenika Mahira Begića u Tarčinu te izrazio spremnost za pomoć i punu podršku MUPRS-a u pronalasku Gačića.

"Nikada se ne smije zaboraviti plemenitost, hrabrost i spremnost policijskog službenika da žrtvuje svoj život u obavljanju policijskih poslova i zadataka", naveo je Lukač i izrazio nadu da će počinilac tog gnusnog zločina biti izveden pred lice pravde i najstrožije kažnjen.

Dossier: Ko je Edin Gačić, ubica za kojim traga policija

Iz MUPRS-a je Feni najavljeno da će se direktor policije RS-a Darko Ćulum danas u Sarajevu sastati sa zamjenikom direktora Federalne uprave policije Ensadom Kormanom.

Gačić je prije ovih ubistava počinio još dva. On je 1998. godine ubio Ismeta Gunića, a 2002. i svoju majku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije