I dalje traje gašenje požara na Alipašinom Polju

Fena
I dalje traje gašenje požara na Alipašinom Polju
Gašenje požara koji je izbio jutros oko 8.30 sati, u zgradi Konzuma na Trgu solidarnosti broj 4 u sarajevskom naselju Alipašino Polje i dalje traje, ali je vatra pod kontrolom.

Vatrogasci sada rade na raskopavanju krova, potvrđeno je iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

„U stanicu se vratilo već tri-četiri vatrogasna vozila ali su na licu mjesta ostali vatrogasci i 10 vozila koji rade na potpunom gašenju požara“, kazao je dežurni PVB KS Nihad Gackić.

Prilikom gašenja požara danas je lakše povrede zadobio vatrogasac PVB KS E.K. Njemu je pao dio konstrukcije krova na glavu i vozilom hitne pomoći odvezen je u Urgentni centar Opće bolnica dr. Abdulah Nakaš Sarajevo, gdje mu je pružena adekvatna pomoć.

Požar je jutros oko 08.30 sati izbio na krovu objekta u kojem se na prvoj etaži nalazi prodavnica Konzum, a na drugoj etaži kineska radnja. Uz vatrogasce na terenu su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS, Hitne pomoći i zaštitarskih agencija, te veliki broj građana.

Za sada nisu poznate informacije o uzrocima požara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije