Huso Ćesir prijavljen policiji za napad na novinara: Terete ga za dva krivična djela

Radiosarajevo.ba
Huso Ćesir prijavljen policiji za napad na novinara: Terete ga za dva krivična djela
Foto: Screenshot / Huso Ćesir

Huso Ćesir, predsjednik Općinskog odbora Novi Grad SDA jučer je fizički nasrnuo na snimatelja Adija Kebu, a za Radiosarajevo.ba potvrđeno je kako je Ćesir prijavljen policiji i da će se teretiti za dva krivična djela. Krivično djelo oštećenje tuđe stvari i krivično djelo nanošenje lakših tjelesnih povreda.

"U Četvrtoj policijskoj upravi u Sarajevu osobe inicijala H. Ć. i M. Ć. prijavljene su od osobe A. K. i terete se da su na njegovu štetu počinili dva krivična djela, krivično djelo – oštećenje tuđe stvari i krivično djelo nanošenje lakših tjelesnih povreda", rečeno je za Radiosarajevo.ba iz MUP-a Kantona Sarajevo.

O svemu je obavješten tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, a policija radi na  rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela.

Visoki funkcioner SDA fizički napao kamermana, ovaj sve snimio

Predsjednik Općinskog odbora Novi Grad Huso Ćesir fizički je nasrnuo na snimatelja Adija Kebu. Incident se desio na samom ulazu u Ćesirovu firmu Bosnaplast gdje se nalazio snimatelj portala Žurnal koji je bio na radnom zadatku. U tom momentu nalazio se na trotoaru preko puta firme, na javnoj površini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije