Horor u Zenici: Povrijeđene tri osobe nakon što je propao lift sa 16. sprata

A. S.
Horor u Zenici: Povrijeđene tri osobe nakon što je propao lift sa 16. sprata
Foto: Radiosarajevo.ba / Tri osobe povrijeđene nakon što je prošao lift u zeničkom naselju Blatuša

Troje Zeničana, članovi porodice Kovačević, Asim (69), Ajka (67) i sin Velid (21), povrijeđeni su u naselju Blatuša, nakon što je lift jučer u 18.15 sati “propao” sa 16. sprata do prizemlja u ulici Zije Dizdarevića, na broju 24, saznaje portal Radiosarajevo.ba

Sva horor dešavanja u Zenici za naš portal ispričao je Senad Pašalić, čija je kćerka udata za Muhameda, sina povrijeđenog Asima Kovačevića.

"Sinoć sam sve vrijeme bio kod njih, nakon što su se vratili iz bolnice. Asim nije htio ostati na liječenju, dok su Ajki uradili CT glave. Ljekari su ustanovili da je došlo do napuknuća petog vratnog pršljena. Velid je dobro prošao", priča za Radiosarajevo.ba Senad Pašalić.  

Zenica: Lift u u ulici Zije Dizdarevića, na broju 24, u kojem je bila porodica Kovačević - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Zenica: Lift u u ulici Zije Dizdarevića, na broju 24, u kojem je bila porodica Kovačević

On nas je uputio na Muhameda Kovačevića, sina od povrijeđenih, Asima iAjke. 

„Majka je bolesna, nije baš najbolje nakon svega što se dogodilo... Liftovi su već duže vrijeme u neispravnom stanju. Sinoć je odmah zasjedao Kućni savjet., a ja se u ponedjeljak spreman da idem kod advokata", kaže nam Muhamed Kovačević.

Muhamed Kovačević: Opisao dramu koja se dešavala u Zenici - undefined

Foto: Privatni album: Muhamed Kovačević: Opisao dramu koja se dešavala u Zenici

Muhamed tvrdi da su mu roditelji preživjeli horor i da su pod velikim stresom.

"Ja ne znam kako će oni sve ovo preživjeti. Majka je najgore prošla. Mislim da više neće nikada u životu ući u taj lift. Oba lifta u zgradi ni danas nisu u funkciji. Strah me da im se ovaj horor koji su preživjeli ne odrazi na zdravlje. U godinama su oboje", nastavlja Muhamed. 

Prema njegovim saznanjiima došlo je do otkačivanja ili pucanja sajle, a sigurnosni sistem očigledno nije bio dovoljan da zaustavi pad lifta ka prizemlju.

Tvrdnje ukućana da se radilo o “slobodnom padu” od 16. sprata ka prizemlju bilo je nemoguće potvrditi, ali i opovrgnuti na licu mjesta.

"Nadam se da će policija napraviti istragu, a ja ću u ponedjeljak kod advokata institirati na tome", dodao je Muhamed Kovačević za Radiosarajevo.ba, koji se zahvalio stanari zgrade koji su pomogli njegovim roditeljima i bratu dok nije došla Hitna pomoć.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije