Horor u BiH: Medicinska radnica pred očima svog djeteta objesila psa

Radiosarajevo.ba
Horor u BiH: Medicinska radnica pred očima svog djeteta objesila psa
Foto: Facebook / Horor u Bosanskoj Dubici

Na društvenim mrežama ovog vikenda objavljen je jezivi video koji prikazuje mučnu scenu koja je zgrozila brojne građane Bosne i Hercegovine, ali i regije.

Mjesto radnje je Bosanska Dubica, a glavna akterka ovog jezivog slučaja je navodno medicinska radnica Ana L., koja je pred očima djeteta, navodno njene kćerke, ubila psa lutalicu.

Dragan A, koji je objavio uznemirujući snimak i fotografije na Facebooku, u nedjelju je napisao sljedeće:

"Ana L. je jučer oko 17 ubila ni krivu ni dužnu kuju u našem voćnjaku pred očima svog djeteta. U videu možete vidjeti kako nije bila samoodbrana od psa, već ju je dozvala s hranom i zavezala špagu oko vrata, odvukla do ograde, zatim je zavezala kuju visoko za ogradu i stegla špagu da se udavi.

Pas nije ni lajao niti je pokazivao bilo kakav vid nasilja, pa se stvarno pitam kako neko ima srca ubiti životinju ovako hladnokrvno pred očima svog djeteta."

Dragan A. situaciju je uočio tek nakon što se dogodila - nakon što je pregledao snimke nadzorne kamere.

Brojni korisnici društvenih mreža šokirani su objavljenim snimcima i fotografijama, a, kako se doznaje, policija je odmah izašla na lice mjesta i protiv žene će biti podnijeta krivična prijava.

Također, brojni Dubičani danas su najavili da će kontaktirati Centar za socijalni rad, s ozbirom na to da je pas ubijen pred očima djeteta.

U zavisnosti od težine učinjenog djela Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja RS-a predviđa novčane kazne, dok Krivični zakon predviđa i kazne zatvorom. U RS-u novčane kazne se kreću u rasponu od 100 KM do 12.000 KM, dok su na nivou BiH one od 30 KM do 10.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije