Pretresi migrantskih smještaja u Bihaću: Policija otkrila noževe, palice, makaze...

E. H.
Pretresi migrantskih smještaja u Bihaću: Policija otkrila noževe, palice, makaze...
Foto: MUP USK / Pretresi kod migranata otkrili veliki broj noževa, palica...
Tokom vikenda policijski službenici u Bihaću izvršili su opsežne pretrese objekata i prostora koje koriste migranti u Bihaću, te su tom prilikom pronašli veliki broj predmeta koji mogu poslužiti kao hladno oružje ili za počinjenje prekršaja.

Prema informacijama koje je za Radiosarajevo.ba potvrdila glasnogovornica Ministarstva za unutrašnje poslove Unsko-sanskog kantona Snežana Galić, policija je izvršila nekoliko lokacija za koje su postojala operativna saznanja da na njima borave migranti. Tom prilikom pronađeno je, među brojnim predmetima i 36 noževa, čekić, skalpeli, dvije palice, noževi za skalpel, makaze i odvijače.

"Nakon što su pretresi izvršeni sudu će biti dostavljen izvještaj o njima i obavijest Službi za poslove sa strancima. U akciji je učestovalo više od stotinu policijskih službenika, koji su djelovali prema naredbi Općinskog suda u Bihaću", istaknula je Galić.

Dodala je i kako je glavni cilj akcije bio pronalazak tragova i predmeta koji potječu iz krivičnih djela, kao i tragova i predmeta koji se koriste za vršenje prekršaja.

Cijela akcija je pokrenuta zbog uznemirenosti javnosti nakon što je ranije prošle sedmice u Velikoj Kladuši ubijen jedan migrant.

Upravo danas osumnjičeni za počinjeno ubistvo u Velikoj Kladuši, dvojica migranata, predati su u nadležnost Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije