Haos u Brčkom: Nakon tuče kod stadiona eksplodirala bomba, pet povrijeđenih

Radiosarajevo.ba
Haos u Brčkom: Nakon tuče kod stadiona eksplodirala bomba, pet povrijeđenih
Arhiv / Ilustracija
Pet osoba je povrijeđeno, a jedna od njih je uhapšena nakon haotičnih scena koje su se u noći između petka i subote dogodile u mjestu Rašljani kod Brčkog.

Prema informacijama iz Policije Brčko Distrikta, sinoć oko 23.30 sati došlo je do tuče u blizini nogometnog stadiona u Rašljanima, nakon čega se začula i eksplozija ispred jedne od porodičnih kuća u ovom naselju.

Nakon prijave, policijski službenici su stigli na mjesto događaja, te izvršili uviđaj prilikom kojeg su utvrdili da je do eksplozije došlo najvjerovatnije priliko aktiviranja ručne bombe.

Prema prikupljenim saznanjima, utvrđeno je da su u tuči učestvovale osobe S. T. (33) i A. T. iz Rašljana, te A. M. (51), H. M. (31) i S. M. (24), koji su u ovo mjesto stigli s područja Gradačca i Srebrenika. 

Svi učesnici su tokom tuče povrijeđeni, a pretpostavlja se da su se tri osobe koje su stigle iz drugih gradova u Brčko nakon tuče sklonili u kuću jednog od mještanina, nakon čega je osoba S. T. ispred te kuće bacila ručnu bombu i pobjegla.

Tokom eksplozije oštećeno je jedno vozilo, a osoba S. T. vrlo brzo je uhapšena.

"U Zdravstvenom centru u Brčkom konstatovano je da je S. T. zadobio lake tjelesne povrede. Također, konstatovano je da su i H. M. i S. M. zadobili lake tjelesne povrede, te su pozvani u Policiju, dok je A. M. zadobio teške tjelesne povrede i zadržan je na liječenju u bolnici u Brčkom", ističe se u saopćenju Policije Brčko distrikta.

O cijelom slučaju upoznat je dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH, pod čijim nadzorom je u ranim jutarnjim satima obavljen uviđaj, a policija još uvijek stražuje motive ovih krivični djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije