Član grupe Alije Delimustafića: Potvrđena optužnica protiv Hamdije Habula

Radiosarajevo.ba
Član grupe Alije Delimustafića: Potvrđena optužnica protiv Hamdije Habula
Anadolija / Alija Delimustafić

Nakon što ga je ispitao istražni sudija Županijskog suda u Dubrovniku, postupajući tužilac Tužilaštva KS podigao je, a Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio optužnicu protiv Hamdije Habula zbog krivičnog djela organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom pranje novca, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Dakle, nakon što je po nalogu optuženog Alije Delimustafića, Lejla Fazlagić Pašić donijela nezakonitu presudu kojom se pravo vlasništva nad nekretninom oduzima Zemljoradničkoj zadruzi „Sarajevsko polje“ Ilidža  u vrijednosti od 2.026.960,00 KM  i potom je dodjeljuje firmi „Centralexport“ u vlasništvu Alije Delimustafića, optuženi Hamdija Habul iako je znao da vlasništvo nad nekretninom potiče iz izvršenja krivičnog djela, potpisuje dva fiktivna ugovora sa firmom “Centralexport” i optuženim Alijom Delimustafićem kako bi zajednički prikrili stvarno porijeklo nekretnine. 

Time su stekli protupravnu imovinsku korist u iznosu od 2.026.960,00 KM te Zemljoradničku zadrugu oštetili za isti znos.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije