Sarajevo: U predjelu Bojnika pronađeno tijelo ženske osobe

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: U predjelu Bojnika pronađeno tijelo ženske osobe
Foto: GSS Novi Grad Sarajevo / ilustracija

U naselju Bojnik u ulici Mihaljevska pripadnici FUCZ pronašli beživotno tijelo

U toku današnje potrage za Ružicom Bičvić koja je nestala 20. aprila u naselju Dobrinja, općina Novi Grad Sarajevo, koja je jutros intenzivirana, u šumarku u ulici Mihaljevska (naselje Bojnik), pripadnici FUCZ pronašli su beživotno tijelo nepoznate osobe.

Na lice mjesta izašli su pripadnici MUP-a i dežurni tužilac koji će obaviti uviđaj i utvrditi identitet, potvrđeno je za naš portal. 

"Mogu potvrditi da smo pronašli žensko  tijelo u predjelu naselja Bojnik, ali u ovom trenutku ne možemo tvrditi o kojoj osobi je riječ", potvrdio je za Radiosarajevo.ba Fahrudin Solak, direktor FUCZ-a.

U potrazi je danas učestvovalo 50 ljudi. Petnaest pripadnika Federalne uprave civilne zaštite, deset pripadnika GSS-a Novi Grad Sarajevo, CZ Novi Grad Sarajevo i dvadeset pet članova porodice prijatelja i volontera koji su se priključili potrazi.

Pretraživala su se korita rijeka Miljacke i Bosne od Butila pa nizvodno do Ilijaša. Timovi za spašavanje na vodi FUCZ i GSS-a sa čamcima su bili raspoređeni u tri zone na rijeci Bosni od Sastavaka pa nizvodno prema Iijašu a kopnena potraga odvijala se u rejonu Rječice, Bojnika i Rajlovca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije