GSS Novi Grad Sarajevo: Objava o nestanku djevojčice je lažna, sramota!

Radiosarajevo.ba
GSS Novi Grad Sarajevo: Objava o nestanku djevojčice je lažna, sramota!
PrtScr / Objava na društvenim mrežama

Današnja objava na Facebooku da je na području Sarajeva nestala djevojčica bila je lažna - istakli su iz Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo.

"Nakon provjera obavljenih sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, pozivom na broj koji je ostavlje na Facebook stranici Spotted Bosna i Hercegovina, došli smo do saznanja da je objava lažna", poručili su iz Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo.

Objava na društvenim mrežama - undefined

PrtScr: Objava na društvenim mrežama

Ukazali su na to da se po objavi da je djevojčica navodno nestala, u Centru 'Safet Zajko' okupilo 60 volontera koji su bili spremni uključiti se u potragu.

"Od kolega iz Saveza gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini smo dobili punu podršku i u pripravnosti su bile stranice iz drugih gradova", naveli su.

Kako su istakli, nakon sat vremena, sa Facebook stranice Spotted Bosna i Hercegovina je izbrisana objava o nestanku djevojčice.

Slučaj nestale djevojčice: GSS provjerava navode, MUP bez informacije

Imali su poruku za one koji lažno prijavljuju nestanke.

"Sramotno se igrati sa ljudskim životima, a posebno kompromitovati fotografiju nečijeg djeteta, pa i nečiji broj telefona. Sramotno! Ljudski život nema cijenu", kazali su iz Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije