Bosanska Gradiška: Pokušali ga uhapsiti, a on glavom razbio nos policajcu

Radiosarajevo.ba
Bosanska Gradiška: Pokušali ga uhapsiti, a on glavom razbio nos policajcu
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Nikola Prolić (38) iz Bosanske Gradiške, koji je dobro poznat policiji i pravosuđu, uhapšen je u srijedu jer je policajcu glavom razbio nos u lokalu u Elezagićima dok je postupao po prijavi fizičkog obračuna pomenutog sa još dva muškarca.

Kako saznajemo, policiji u Gradišci je prijavljena tuča trojice muškaraca u lokalu, a po dolasku oko 19.45 policija je zatekla Prolića u obračunu sa sugrađanima Zoranom Kojićem (39) i Jovanom Babićem (25).

Prolić, koji je odranije veoma dobro poznat policiji zbog droge, nasilničkog ponašanja, razbojništava i teških krađa, počeo je vrijeđati policajce i psovao im majku, prijeteći da će "vidjeti ko je Nikola Prolić", pišu Nezavisne.com.

Nakon što je ignorisao upozorenje da prestane, policija je krenula da ga privede, ali se on, kako saznajemo, aktivno opirao te je u jednom momentu policajca udario glavom u lice i razbio mu nos te mu nanio teške povrede.

Ipak ga je policija uspjela savladati, a dok su njega hapsili, kako nam je otkrio izvor blizak istrazi, Kojić, sa kojim se nasilnik prethodno sukobio, otimao ga je od policije u namjeri da nastavi tuču s njim, psujući mu majku i pozivajući ga na obračun, i na taj način ometao plave uniforme, pa je i on priveden.

Prolić je imao 1,28 g/kg alkohola u krvi, dok je Kojić odbio alko-testiranje.

"O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se preduzmu sve neophodne mjere i radnje na kompletiranju i dokumentovanju predmeta, te da se dostavi izvještaj protiv N.P. za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje. Takođe, o navedenom događaju obaviješten je i dežurni sudija Osnovnog suda Gradiška, koji je naložio da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta protiv N.P., Z.K. i J.B. dostavi zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru", naveli su iz Policijske uprave Gradiška.

Prolić je juče, uz izvještaj, trebalo da bude predat banjalučkom tužilaštvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije