Gradačac: Policija rasvijetlila udes iz 2015. godine

Radiosarajevo.ba
Gradačac: Policija rasvijetlila udes iz 2015. godine
Foto: Tuzlanski.ba / Mogući počinioc ubistva putničko motorno vozilo potopio u jezero „Vidara“

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (Policijska uprava Gradačac) su izvršili rasvjetljavanje saobraćajne nezgode koja se dogodila 19. decembra 2015. godine u ulici Žrtava genocida u Srebrenici, općina Gradačac, kojom prilikom je NN vozač sa NN vozilom ostvario kontakt s maloljetnim osmogodišnjakom, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu, kojom prilikom je pješak zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara u Doma zdravlja Gradačac i Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla. 

Operativnim radom na terenu policijski službenici PU Gradačac, su u saradnji sa građanima, došli do saznanja o mogućem počiniocu, a radi se o I. G. rođen 1997. godine, nastanjen na području općine Gradačac, prenosi portal Tuzlanski.

Također, policijski službenici su došli do saznanja na koji način je pomenuto lice prouzrokovalo navedenu saobraćajnu nezgodu, te da je putničko motorno vozilo potopio u jezero „Vidara“, općina Gradačac u namjeri da ga sakrije.

Mogući počinioc ubistva putničko motorno vozilo potopio u jezero „Vidara“ - undefined

Dana 14. februara 2019. godine, postupajući po naredbi Kantonalnog tužilaštva TK-a, ronioci RK “Vidara” Gradačac su u jezeru “Vidara” pronašli vozilo marke “Mitsubishi Carisma” koje su izvukli iz jezera, nakon čega je isto prevezeno u PS Gradačac gdje će biti izvršeno vještačenje.

U službenim prostorijama PU Gradačac nad I. G. je izvršena kriminalistička obrada u svojstvu osumnjičene osobe za krivično djelo “Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa” i “Neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi“, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu TK-a biti dostavljen Izvještaj o ovim počinjenim krivičnim djelima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije