Biljana Grujić osumnjičena da je oštetila Sarajevo osiguranje za više od milion KM

Radiosarajevo.ba
Biljana Grujić osumnjičena da je oštetila Sarajevo osiguranje za više od milion KM

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 25. marta 2019. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, podnijeli su izvještaj protiv B.G. iz Banje Luke zbog sumnje da je izvršila krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

Kako nezvanično saznaje Fena, izvještaj podnesen protiv Biljane Grujić, zbog sumnje da je za milionski iznos oštetila Sarajevo osiguranje, Filijala Banja Luka.

„Naime, B.G. se sumnjiči da je u vremenu od oktobra 2013. godine do marta 2015. godine, obavljajući funkciju odgovornog lica osiguranja sa sjedištem u Banjoj Luci, naložila zaposlenim zastupnicima u osiguranju, da na osnovu zaključenih polisa osiguranja od automobilske odgovornosti istovremeno popunjavaju i ugovore o zakupu prostora na vozilima za isticanje reklame osiguranja za novčanu nadoknadu koja se unosila u zaključeni ugovor i kao takva je trebala biti uplaćen na tekuće račune osiguranika-klijenta, što nije rađeno“, navodi se u saopćenju MUP-a RS.

Dodaje se da novac koji je trebao da bude uplaćen na tekuće račune osiguranika-klijenta je umjesto na njihov račun uplaćivan kao akontacija na račun zaposlenih zastupnika, a po nalogu B.G. su protivno propisima i poslovanju, knjižena kao utrošak novčanih sredstava na troškove osiguranja, čime je nanesena štetu osiguranju u ukupnom iznosu od oko 1.130.370.00 KM, a za koliko su zaposeni ostvarili protivpravnu imovinsku korist.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije