Golf udario u BMW-a kojeg je biciklista izbjegao i potom teško povrijedio pješaka

Radiosarajevo.ba
Golf udario u BMW-a kojeg je biciklista izbjegao i potom teško povrijedio pješaka
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

U nedjelju oko devet sati i 30 minuta na kolovozu magistralnog puta M18 (Sarajevo – Foča), u ulici Kurta Šorka, općina Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom automobil VW Golf IV kojim je upravljao A. Ć. (1998) iz Sarajeva udario je u zadnji dio motornog vozila BMW 320 kojim je upravljao S. K. (1967) također iz Sarajeva.

Nakon sudara BMW 320 se, od siline udara, pomjerio naprijed i tom prilikom oduzeo prvenstvo prolaza biciklu marke Cube, kojim je upravljao biciklista M. K. rođen 1979. godine iz Sarajeva, koji u pokušaju da izbjegne udar BMW-a 320, skrenuo u desnu stranu van ceste i udario pješaka N.H. rođenog 1948.godine iz Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede je zadobio pješak N.H., kojem je ljekarska pomoć ukazana na KUM-u KCU Sarajevo, a potom i na Klinici za neurohirurgiju, gdje je zadržan na daljem liječenju.

Lakše tjelesne povrede zadobio je biciklista M.K, kojem je ljekarska pomoć ukazana na KUM KCU Sarajevo, nakon čega je upućen na kućno liječenje.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije