FUP pretresa Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida

Radiosarajevo.ba
FUP pretresa Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida
Foto: AA / Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida 1992-1995 u Sarajevu

Federalna uprava policije (FUP) jutros je po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo započela je veliku operativnu akciju pod kodnim nazivom „Memori“, pot vrdila je za portal Radiosarajevo.ba glasnogovornica FUP-a Marina Zović.

Kako je pojasnila u toku su pretresi na 11 lokacija u Kantonu Sarajevo, Tuzlanskom kantonu i HNK. 

Operativna akcija FUP-a: Pretresi na 11 lokacija u KS, TK i HNK

Federalna uprava policije (FUP) jutros je po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo započela je veliku operativnu akciju pod kodnim nazivom „Memori", pot vrdila je za portal Radiosarajevo.ba glasnogovornica FUP-a Marina Zović. Kako je pojasnila u toku su pretresi na 11 lokacija u Kantonu Sarajevo, Tuzlanskom kantonu i HNK.

„Riječ je o krivičnim djelima udruživanja radi činjena krivičnog djela među kojima je i zloupotrreba položaja“, istakla je Zović.

Dodala je da pod kontrolom šest osmnjičenih osoba.

Između ostalog, pretresa se i Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida.

Šest osoba koje su pod istragom Kantonalnog tužilaštva sumnjiče se da su od jula 2017. godine štampali duple karte za Muzeje u Sarajevu i Mostaru. Karte su prodavali, a novac od prodaje zadržavali za sebe, rekla je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije