FUCZ nastavlja potragu za nestalim Antom Josićem

Anadolija
FUCZ nastavlja potragu za nestalim Antom Josićem
Foto: FUCZ / Anto Josić

Timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), u kojima je 35 pripadnika sa tri psa tragača i vodičima, bespilotnim letjelicama, od kojih je jedna s termalnom kamerom, te posadama na čamcima kojima se pridružilo i 15 mještana, za jučer su završili potragu za Antom Josićem koji je nestao 21. decembra. Potraga će se nastaviti danas u ranim jutarnjim satima, saopćili su iz FUCZ-a.

Nestao 67-godišnji Anto Josić

Na zahtjev Kantonalne uprave Civilne zaštite Posavskog kantona (Orašje) i Službe za civilnu zaštitu Općine Domaljevac-Šamac, FUCZ je jutros na područje ove općine uputio timove obučene za potrage i spašavanja, tri potražna psa sa vodičima, bespilotne letjelice (dronove) sa posadom i opremu za spašavanje na vodi i pod vodom.

Timovi su bili raspoređeni u šest zona od kojih su pet bile kopnene i jedna na rijeci Savi. U kopnenom dijelu pretraženo je pet kvadratnih kilometara u blizini mjesta stanovanja i zadnjeg viđenja nestalog. Na rijeci Savi timovi su pretražili dionicu u dužini od dva kilometra u dijelu od Domaljevca do Nađevaca, nizvodno prema Tolisi.

Timovi FUCZ nastavit će potragu danas za kada je planirano da se ona proširi na dio terena gdje se nalazi nasip na rijeci Savi, a obilazit će i lateralne kanale za odvod vode.

Timovi FUCZ uključili su se jučer u potragu za nestalim Josićem na zahtjev Kantonalne uprave Civilne zaštite Posavskog kantona (Orašje) i Službe za civilnu zaštitu Općine Domaljevac-Šamac. Nestali 67-godišnji Josić, nastanjenim u Josićima na području općine Domaljevac-Šamac. Njegov nestanak su Policijskoj stanici Domaljevac-Šamac 21. decembra prijavili su članovi porodice. Josić je posljednji put viđen 21. decembra poslijepodne kada se udaljio od porodične kuće u nepoznatom pravcu. Od tada su za njim tragali porodica, mještani i lovci, ali potraga, nažalost, nije dala rezultate.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije