Evo i šta je zaplijenjeno u velikoj akciji MUP-a RS

Radiosarajevo.ba
Evo i šta je zaplijenjeno u velikoj akciji MUP-a RS
Foto: Mup RS / Evo i šta je zaplenjeno u velikoj akciji MUP-a RS

Policija je uhapsila sedam osoba na području Banja Luke i Doboja i oduzela više od pola kilograma droge.

MUP RS hapsi narkodilere

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su V.Ž. i A.N. zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet droge i u toku je kriminalistička obrada nad ovim osobama.

Iz ove PU navode da je kod V.Ž. pronađeno i oduzeto 582,66 grama marihuane, te da je izvršen pretres na dvije lokacije na području Banja Luke koje koriste osumnjičena lica.

„Tom prilikom pronađeno je 20,26 grama marihuane, određena količina novca, 25 kapsula ekstazija, kao i drugi predmeti koji potiči iz krivičnog djela“, navode iz policije i dodaju da su u okviru ovih aktivnosti uhapšeni i M.S. i N.L, prenose Nezavisne.

Aktivnosti se sprovode pod nadzorom banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva, a po naredbama Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka, u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet i Policijskom upravom Doboj, na području Doboja uhapsili su N.V, M.V. i S.M. zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet droga.

Izvršen je pretres na tri lokacije na području Doboja koje koriste osumnjičena lica, a pronađena je i određena količina droge, digitalna vaga, izvjesna količina novca, te drugi predmeti koji potiču iz krivičnog djela.

Rad na ovom predmetu je u toku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije