Dvojica nepoznatih napadača brutalno pretukli novinara BN TV-a

Radiosarajevo.ba
Dvojica nepoznatih napadača brutalno pretukli novinara BN TV-a

Dva nepoznata muškarca večeras su napali novinara BN TV-a Vladimira Kovačevića, dok se vraćao iz redakcije kući. Napad se desio tako što su ga dvojica muškaraca zaskočili i udarali metalnim šipkama na razvlačenje po glavi i tijelu.

Kovačević se trenutno nalazi na hirurgiji u Kliničkom centru u Banjoj Luci, piše portal BN TV-a.

Kovačević je na svom Twitter profilu objavio fotografiju, uz tekst „da su ga dok se vraćao s posla zaskočila dvojica momaka i pretukla šipkama na razvlačenje“.  

Napad je prijavljen policiji. Iz PU Banja Luka su za Radiosarajevo.ba  to također potvrdili.

„Slučaj nam je prijavljen u 22.46 sati. Imamo informaciju da je Kovačević napadnut i da je zbrinut u KC u Banjoj Luci. Naši djelatnici rade na pronalasku napadača“, kazao je Dežurni operativni u PU Banja Luka za Radiosarajevo.ba.

Kovacevic_vlado.jpg - undefined

Napadnuti novinar Vladimir Kovačević na Twitteru objavio fotografiju nakon napada

Uređivački kolegijum BN TV najoštrije osuđuje ovaj napad i zahtjeva od MUP RS-a da što prije reagira i nađe počinice ovog gnusnog napada na našeg novinara.

Također, uređivački kolegijum BN TV podsjeća da se već duže vrijeme u određenim političkim krugovima pravi hajka na novinare ove medijske kuće.

"Zbog toga upozoravamo MUP RS da što prije obezbijedi slobodu rada i kretanja, kako našim tako i ostalim novinarima. U protivnom ćemo biti primorani da sami preduzmemo korake na zaštiti naših ljudi", poručio je uređivački kolegijum RTV BN.

Napadač na novinara Kovačevića osudili su mnogi, a među prvima su oglasio Adam Šukalo, poslanik koji djeluje u klubu PDP-a u NSRS, koji je na svom Facebook profilu naveo da je Kovačević pretučen.

"Ljudi, šta se ovo događa? Da li je ovo moguće?", objavio je Šukalo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije