Dvije oružane pljačke u centru Sarajeva: Policija traga za razbojnicima

Radiosarajevo.ba
Dvije oružane pljačke u centru Sarajeva: Policija traga za razbojnicima
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

U Sarajevu se, jučer, u centru grada dogodile dvije oružane pljačke.

Prvo razbojništvo dogodilo se u 17,40 sati, kada je Druga PU obaviještena da je u ulici Ferhadija, općina Centar, izvršeno krivično djelo razbojništva, nad uposlenicom Lutrije BiH.

Tom prilikom je nepoznata osoba, uz prijetnju pištoljem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva KS. Uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije. Policijski službenici Druge PU, nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinioca.

Onda je, u 21.10, ulici Kemal Begova, također u općini Centar, izvršeno isto krivično djelo razbojništva, ali ovaj put nad uposlenicom prodavnice „Konzum“.

Tom prilikom je NN lice, uz prijetnju pištoljem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. I o ovom slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva KS. Uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije. Policijski službenici Prve PU, nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinioca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije